5 tips om thuis te oefenen


Corona gooit heel wat roet in het eten wat betreft het bezoeken van de golfbaan. Toch zijn er veel oefeningen en materialen waarmee je thuis kan oefenen en toch nog een beetje het gevoel hebt dat je bezig bent met de golfsport.

  1. Rug recht op het toilet

Elk mens op aarde gaat een paar keer per dag naar het toilet, hoe druk je die dag ook bent. Dit WC-moment is een kans om aan je houding tijdens de swing te werken. Neem met een rechte rug en de knieën bij elkaar plaats op het toilet. Draai, terwijl je zit, de schouders van links naar rechts. Maar let op de heupen moeten stilgehouden worden. Dit is exact wat je tijdens een golf swing ook moet doen.

  1. Multi-functionele poef

Als je thuis beschikking hebt over een poef, krijgt die nu een nieuwe functie. Hij kan namelijk gebruikt worden als smash-bag. Met een poef kan je de impactpositie nabootsen. Het is belangrijk om je handen goed voor de bal te draaien en de heupen open te zetten. Wanneer je geen poef tot beschikking hebt kunt u ook de smash-bag die Golftrends.nl aanbiedt aanschaffen.

  1. Verbeter je golf swing met de Golf Swing trainer

Een goede swing is essentieel in de golfsport. Wil jij jouw golfswing verbeteren? Door de Golf Swing trainer hou je altijd de juiste positie aan om de bal zo zuiver mogelijk te raken. De Golf swing trainer is gemakkelijk te bevestigen aan je club en laat hem daarna op je arm rusten. Oefen er thuis mee en laat in de baan zien hoe je spel is verbeterd.

  1. Putting mat

Het putten kan thuis met behulp van de putting mat erg goed nagebootst worden. De putting mat is drie meter lang, hierdoor kan je overal thuis het putten oefenen. Het kunstgras van de mat, imiteert het echte korte gras van een green erg goed. Met deze putting mat kan je toch nog de korte afstand slagen perfectioneren in het coronatijdperk. De putting mat wordt aangeboden op Golftrends.nl.

  1. De backswing oefenen met keukengerei

Grijp een grote spatel, opscheplepel of een vergelijkbaar keukenproduct. Neem het object in de juiste hand en maak een simpele backswing. Wanneer je dit doet, controleer dan de houding van de pols. De pols moet tijdens de backswing in een rechte positie of bol zijn. Is jouw pols hol? Dan heb je dus een verbeterpunt ontdekt! De keukenvloer word je fairway, zo kan je aan je golfswing oefenen tijdens het koken.